İsrailden BM’ye Ret Netanyahu, BM’nin Saldırıyla İlgili Komisyon Kurulması Önerisini Reddetti. İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesinin internet sitesinin haberine göre, İsrail Başbakanı Netanyahu, BM’nin yardım konvoyuna saldırıyla ilgili komisyon kurulması önerisini reddetti.
Haaretz’in haberinin yayınlanmasından kısa bir süre sonra yetkili bir ağızdan da açıklama geldi. İsrail’in ABD Büyükelçisi, komisyon kurulmasını reddeceklerini açıkladı. İsrail ile Türkiye arasında artan gerilimde devreye giren BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Gazze’ye yardım gemisine yapılan operasyonun uluslararası bir komisyon tarafından soruşturulmasını önermişti.
Ban, eski Yeni Zelanda Başbakanı Geoffrey Palmer başkanlığındaki komisyonda, Türkiye, israil ve ABD’den temsilcilerin yer almasını teklif etmişti. Haber : Sesli Chat DERDO